Andere rode wijn
Tenuta di Castellaro Corinto 2018
Kan tot 9 jaar bewaard worden. Niet decanteren voor het serveren.
Het eiland Lipari voor de noordkust van Sicilië is een ideale plek om heerlijke wijnen te produceren van klassieke lokale druivensoorten zoals Malvasia delle Lipari en Carricante. Tenuta di Castellaro is het grootste wijnhuis van het eiland en werd in 2013 opgericht door Massimo Lentsch, een ondernemer die verliefd werd op Lipari toen hij hier op vakantie was. Het landgoed bestaat nu uit 20 hectare verspreid over het eiland, geplant op rijke vulkanische bodems.
Deze karaktervolle rode wijn wordt gemaakt van 100% Corinto Nero, een inheemse druif die op Lipari werd geïntroduceerd door de Feniciërs en veel wordt geteeld in andere delen van Griekenland en Turkije. De druiven voor deze wijn staan aangeplant op 350 meter boven de zeespiegel en worden biologisch geteeld en met de hand geplukt. Eenmaal in de wijnmakerij wordt het fruit op de schil gefermenteerd in eikenhouten vaten en vervolgens 12 maanden gerijpt in vaten van 500 liter, gevolgd door nog eens 12 maanden in de fles.
Waardige rode kersen, rode bessen en hartige tonen van gedroogde kruiden bepalen de neus, terwijl het gehemelte verfijnde tannines, een medium body en een lange, elegante afdronk biedt, gekruid met delicate kruiden, zoethout en witte peper. Een geweldige gastronomische wijn om te combineren met Italiaanse vleeswaren zoals salami en prosciutto, rijpe kazen, pasta's op basis van tomaten of pizza's.
Het eiland Lipari voor de noordkust van Sicilië is een ideale plek om heerlijke wijnen te produceren van klassieke lokale druivensoorten zoals Malvasia delle Lipari en Carricante. Tenuta di Castellaro is het grootste wijnhuis van het eiland en werd in 2013 opgericht door Massimo Lentsch, een ondernemer die verliefd werd op Lipari toen hij hier op vakantie was. Het landgoed bestaat nu uit 20 hectare verspreid over het eiland, geplant op rijke vulkanische bodems.
Deze karaktervolle rode wijn wordt gemaakt van 100% Corinto Nero, een inheemse druif die op Lipari werd geïntroduceerd door de Feniciërs en veel wordt geteeld in andere delen van Griekenland en Turkije. De druiven voor deze wijn staan aangeplant op 350 meter boven de zeespiegel en worden biologisch geteeld en met de hand geplukt. Eenmaal in de wijnmakerij wordt het fruit op de schil gefermenteerd in eikenhouten vaten en vervolgens 12 maanden gerijpt in vaten van 500 liter, gevolgd door nog eens 12 maanden in de fles.
Waardige rode kersen, rode bessen en hartige tonen van gedroogde kruiden bepalen de neus, terwijl het gehemelte verfijnde tannines, een medium body en een lange, elegante afdronk biedt, gekruid met delicate kruiden, zoethout en witte peper. Een geweldige gastronomische wijn om te combineren met Italiaanse vleeswaren zoals salami en prosciutto, rijpe kazen, pasta's op basis van tomaten of pizza's.
Login and Registration Form