Witte mengsels
Quinta do Pessegueiro Aluze Branco Douro 2019
Drink hem nu of bewaar hem tot 5 jaar. Niet nodig om te decanteren.
Gelegen op de steile oevers van de Douro, in het hart van deze vallei waar de beste wijnen van Portugal vandaan komen, bestaat Quinta Do Pessegueiro uit drie percelen - Pessegueiro, Teixeira en Afurada - die uitzonderlijke wijnen en ports produceren. De bijna 30 jaar geleden door Roger Zannier opgerichte wijnmakerij bevindt zich in het hart van het landgoed en valt op door haar buitengewoon moderne architectuur.Alle druivenrassen op het landgoed zijn autochtoon. Ze zijn het meest aangepast aan de geologie en het klimaat die zo kenmerkend zijn voor de regio. De belangrijkste rassen zijn: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Souzão.
Aluze Branco is een blend van Rabigato, Gouveio en Cerceal, gefermenteerd en gerijpt op fijne droesem. Dit is een geurige en elegante witte wijn, met citrustonen van grapefruit en mandarijn, hints van abrikoos, bloemige aroma's van acacia en kamperfoelie, en een vleugje vuursteen. Lang, stevig en olieachtig, maar tegelijkertijd knapperig, met een fijne zuurgraad die hem frisheid geeft. In de fles toont hij een goed potentieel voor evolutie.
Serveer tussen 9ºC en 11ºC als aperitief of bij alle visgerechten, zeevruchten of enkele lichte vleesbereidingen.
Gelegen op de steile oevers van de Douro, in het hart van deze vallei waar de beste wijnen van Portugal vandaan komen, bestaat Quinta Do Pessegueiro uit drie percelen - Pessegueiro, Teixeira en Afurada - die uitzonderlijke wijnen en ports produceren. De bijna 30 jaar geleden door Roger Zannier opgerichte wijnmakerij bevindt zich in het hart van het landgoed en valt op door haar buitengewoon moderne architectuur.Alle druivenrassen op het landgoed zijn autochtoon. Ze zijn het meest aangepast aan de geologie en het klimaat die zo kenmerkend zijn voor de regio. De belangrijkste rassen zijn: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Souzão.
Aluze Branco is een blend van Rabigato, Gouveio en Cerceal, gefermenteerd en gerijpt op fijne droesem. Dit is een geurige en elegante witte wijn, met citrustonen van grapefruit en mandarijn, hints van abrikoos, bloemige aroma's van acacia en kamperfoelie, en een vleugje vuursteen. Lang, stevig en olieachtig, maar tegelijkertijd knapperig, met een fijne zuurgraad die hem frisheid geeft. In de fles toont hij een goed potentieel voor evolutie.
Serveer tussen 9ºC en 11ºC als aperitief of bij alle visgerechten, zeevruchten of enkele lichte vleesbereidingen.
Login and Registration Form