Wat zijn de belangrijkste factoren die de kwaliteit van Argentijnse Torrontés beïnvloeden?

De Argentijnse Torrontés, een veel geteelde en geurige witte druif, blijft het goed doen in wijngaarden op grote hoogte, waar de koelere temperaturen geen effect hebben op het zuurbehoud en de bloemige aroma's zeer goed bewaard blijven. Het is belangrijk om op te merken dat deze variëteit een van de meest geliefde witte velddruiven is onder andere niet-inheemse wijnstokken. De beste conditie wordt gecreëerd door de heldere, droge omgeving in het hele bassin waar de wijn wordt geproduceerd. Het resultaat zijn druiven met een grote rijping en de aromatische kenmerken die typisch zijn voor de regio's Cafayate en La Rioja. Bovendien helpen aandacht voor de wijnstokken of het plukken van de bladeren om het benodigde zonlicht voor fotosynthese te krijgen en irrigatiesystemen om druiven van topkwaliteit te produceren die de inherente kenmerken van de variëteit tot uitdrukking brengen.