Rosé Wijnen
Roséwijn wordt meestal gemaakt door zwarte druiven te pletten en het sap enkele uren in contact te laten komen met de schillen. Hierdoor worden smaak, tannine en kleur aan de schillen onttrokken, zodat wijnmakers de gewenste tint en smaak van de wijn kunnen aanpassen door het contact met de schil te vergroten of te verkleinen. Een andere minder gebruikelijke methode is het eerste sap dat wordt gewonnen voordat een rode wijn wordt gemaakt. Roséwijnen worden meestal jong gebotteld of kort gerijpt in neutrale roestvrijstalen tanks of vaten. Koop roséwijnen en combineer ze met verse zeevruchten, gegrilde vis, sushi, pittige Aziatische curry's en kipgerechten.
Belangrijke Rosé wijngebieden
Waarschijnlijk het beroemdste roségebied is de Provence in het zuiden van Frankrijk, waar elegante lichtroze wijnen met veel frisheid en aroma's worden geproduceerd. Whispering Angel is een van de populairste roséwijnen uit Frankrijk. Spanje is de tweede grootste producent van rosé, waarvan de meeste in een rijkere, op eikenhout gerijpte stijl worden gemaakt in de regio's Rioja en Navarra. Andere belangrijke regio's zijn Californië, bekend om zijn witte Zinfandel, en delen van Italië, Chili en Australië.
Rosé Wijn Druivensoorten
Roséwijnen worden gewoonlijk gemaakt door zwarte druiven licht te persen en het eerste sap dat eraf loopt te extraheren. Wijnmakers kunnen de kleurdiepte en intensiteit van de wijn vergroten door het sap langer op de schillen te laten trekken. Enkele belangrijke druivenrassen die voor roséwijnen worden gebruikt zijn Grenache, die wordt gebruikt voor de meeste roséwijnen uit de Provence, en Tempranillo, die veel wordt gebruikt voor Spaanse rosés. Ook cabernet sauvignon, merlot en pinot noir worden vaak gebruikt om roséwijn te maken.
Very good service, fast and reliable.