Barbera
Bovio Regiaveja Barbera d'Alba Superiore 2018
Kan tot 9 jaar bewaard worden. U hoeft niet te decanteren voor het serveren.
Het Bovio landgoed in La Morra is gespecialiseerd in elegante, traditionele Barolo's die worden gemaakt met behulp van ambachtelijke wijnbereidingsmethoden, zoals rijping in grote eiken vaten. Ze produceren ook levendige Barbera's zoals dit levendige voorbeeld, dat wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, gevolgd door 15 dagen maceratie op de schillen. De jonge wijn rijpt vervolgens 6 maanden in 500 liter vaten, gevolgd door nog eens 8 maanden in Slavonische eiken vaten.
Op de neus zijn er heldere hints van rode kersen en rode bessen gekruid met hints van bakkruiden en aarde. De eerste slok onthult een streepje verfrissende zuurgraad, zachte tannines en een soepele textuur. De ruime rode fruitsmaken en zuurgraad maken het een mooie partner voor eend, wild en pasta geserveerd met tomaten sauzen
Het Bovio verhaal begint in 1977 toen Gianfranco Bovio, een beroemde lokale restauranthouder in La Morra, het landgoed van zijn vader nieuw leven inblies dat was teruggelopen tot slechts drie hectare beplant met Nebbiolo en Dolcetto. Het wijnhuis wordt nu gerund door de derde generatie Bovios, die toezicht houdt op ongeveer 10 hectare uitstekende wijngaarden op de hellingen van Arborina, Gattera en Rocchettevino.
Het Bovio landgoed in La Morra is gespecialiseerd in elegante, traditionele Barolo's die worden gemaakt met behulp van ambachtelijke wijnbereidingsmethoden, zoals rijping in grote eiken vaten. Ze produceren ook levendige Barbera's zoals dit levendige voorbeeld, dat wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, gevolgd door 15 dagen maceratie op de schillen. De jonge wijn rijpt vervolgens 6 maanden in 500 liter vaten, gevolgd door nog eens 8 maanden in Slavonische eiken vaten.
Op de neus zijn er heldere hints van rode kersen en rode bessen gekruid met hints van bakkruiden en aarde. De eerste slok onthult een streepje verfrissende zuurgraad, zachte tannines en een soepele textuur. De ruime rode fruitsmaken en zuurgraad maken het een mooie partner voor eend, wild en pasta geserveerd met tomaten sauzen
Het Bovio verhaal begint in 1977 toen Gianfranco Bovio, een beroemde lokale restauranthouder in La Morra, het landgoed van zijn vader nieuw leven inblies dat was teruggelopen tot slechts drie hectare beplant met Nebbiolo en Dolcetto. Het wijnhuis wordt nu gerund door de derde generatie Bovios, die toezicht houdt op ongeveer 10 hectare uitstekende wijngaarden op de hellingen van Arborina, Gattera en Rocchettevino.
Login and Registration Form