Can Axartell Corum 2021
Can Axartell Corum 2021
- 2021
- 750ml
- Witte
- 12.5%
- Malvasia
- Malvasia
- Can Axartell
- Majorca
- Spanje
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Malvasia
- Druiven: Malvasia
- Wijnhuis: Can Axartell
- Regio: Majorca
- Land: Spanje
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Malvasia
- Druiven: Malvasia
- Wijnhuis: Can Axartell
- Regio: Majorca
- Land: Spanje
Dateert bijna 800 jaar terug op de noordoostelijke hoek van Mallorca, is het innovatieve wijn- en olijfoliedomein van Can Axartell. Het eiland viel onder verschillende bezettingen, was jarenlang onder Moorse heerschappij en werd heroverd door Christelijke veroveraars in 1229. De Moren hadden waarschijnlijk wijngaarden aangelegd op het eiland, maar toen de christenen eenmaal bezet waren, werden de druiven gebruikt voor de wijnproductie. Tegenwoordig werden de wijngaarden van Can Axartell ontdekt door Hans-Peter Schwarzkopf uit Hamburg. Toen hij het landgoed verwierf, staken hij en zijn familie veel tijd en moeite in het volledig revitaliseren van het landgoed. Vandaag de dag zijn er 34 hectare wijngaarden op het landgoed aangeplant en nog eens 24 hectare in het binnenland. Om de integriteit en traditie van het land te behouden, zijn alle wijngaarden biologisch gecertificeerd en is de bodem nooit aangeraakt door agressieve chemicaliën.
De Corum is een wijn van sterke elegantie die de aromatische rijkdom en mediterrane traditie van de druif Malvasia de Banyalbufar weergeeft, een naam die eigenlijk is afgeleid van de Arabische betekenis voor "wijngaarden bij de zee". Een tropische fruitmand van lychee, passievrucht en ananas stroomt uit het glas, zachtjes verweven met niet-fruittonen van venkel, witte bloem en honing. Het gehemelte is weelderig met een pittige zuurgraad en de opkomst van zowel tropisch als steenfruit. Na een verblijf op droesem in Franse eiken vaten is een onmiskenbare romigheid aanwezig met tonen van gist, noten en custard. De Corum wordt het best niet te koud gedronken, maar dichter bij kamertemperatuur zodat alle lagen en complexiteiten naar voren komen. Combineer met zachte kazen, diverse soorten witte vis en zeevruchten, de Aziatische keuken en gevogelte.
Ok