Chateauneuf du Pape
Domaine St Prefert Chateauneuf Du Pape Collection Charles Giraud 2019
Nu drinken of tot 18 jaar bewaren. Decanteer 1 uur voor het serveren.
Het verhaal van Domaine St Prefert begint in de jaren 1920 toen Fernand Serre hier 80 hectare land kocht. Het domaine kreeg al snel een gerespecteerde reputatie voor de productie van Chateaueneuf du Pape en werd een van de eerste lokale wijnen die naar de Verenigde Staten werd geëxporteerd. In 2002 werd het domein gekocht door Isabel Ferrando, voormalig bankier die wijnmaakster werd en haar tanden zette in Domaine Raspail-Ay in de Gigondas appellatie.
Ferrando is het domaine blijven uitbreiden met de aankoop van eersteklas wijngaarden in de Chateauneuf appellatie, en ze heeft St Prefert ook omgeschakeld naar biodynamische landbouw.Deze Chateaneuf du Pape is het vlaggenschip van St Prefert, met slechts een paar honderd kisten per jaar. De Grenache en Mourverdre druiven zijn afkomstig uit Les Serres en Le Cristia, waar de wijnstokken tussen de 60-100 jaar oud zijn en geplant op rotsachtige bodems.
Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven gefermenteerd en vervolgens wordt elke soort apart gerijpt voor 18 maanden in 600 liter eiken vaten voordat ze worden gemengd. Dit zorgt voor een weelderig rijke en robuuste rode wijn die jaren in de kelder kan rijpen. Als u hem nu toch drinkt, passen sappige donkere bessen, vleugjes leer en gebakken aarde uitstekend bij stevige wild- of rundvleesgerechten en bij gegrild vlees.
Het verhaal van Domaine St Prefert begint in de jaren 1920 toen Fernand Serre hier 80 hectare land kocht. Het domaine kreeg al snel een gerespecteerde reputatie voor de productie van Chateaueneuf du Pape en werd een van de eerste lokale wijnen die naar de Verenigde Staten werd geëxporteerd. In 2002 werd het domein gekocht door Isabel Ferrando, voormalig bankier die wijnmaakster werd en haar tanden zette in Domaine Raspail-Ay in de Gigondas appellatie.
Ferrando is het domaine blijven uitbreiden met de aankoop van eersteklas wijngaarden in de Chateauneuf appellatie, en ze heeft St Prefert ook omgeschakeld naar biodynamische landbouw.Deze Chateaneuf du Pape is het vlaggenschip van St Prefert, met slechts een paar honderd kisten per jaar. De Grenache en Mourverdre druiven zijn afkomstig uit Les Serres en Le Cristia, waar de wijnstokken tussen de 60-100 jaar oud zijn en geplant op rotsachtige bodems.
Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven gefermenteerd en vervolgens wordt elke soort apart gerijpt voor 18 maanden in 600 liter eiken vaten voordat ze worden gemengd. Dit zorgt voor een weelderig rijke en robuuste rode wijn die jaren in de kelder kan rijpen. Als u hem nu toch drinkt, passen sappige donkere bessen, vleugjes leer en gebakken aarde uitstekend bij stevige wild- of rundvleesgerechten en bij gegrild vlees.
Login and Registration Form