Kisi
Gurashvili's Kisi Qvevri 2018
Kan tot 10-12 jaar bewaard worden. Het wordt aanbevolen om het een half uur te decanteren voor het serveren.
Gurashvili's Family Vineyards is een Georgisch merk dat traditioneel een beperkte reeks wijnen produceert van de lokale Mtsvane, Kisi, en Saperavi druiven. Het wijnhuis is gevestigd in Tibaani in het beroemde Kakheti wijngebied en maakt uitsluitend gebruik van handwerk. De meester-wijnmakers investeren niet alleen al hun kennis en vaardigheden, maar ook hun ziel in de productie van eersteklas wijnen. De beperkte productie en de toepassing van oude Georgische traditionele wijnbereidingsmethoden zorgen voor het unieke karakter van de Gurashvili wijnen, die worden beschermd door geografische namen.
Deze wijn wordt geproduceerd met de traditionele Qvevri methode. Een Qvevri is een typisch Georgische creatie, een groot ondergronds kleivat, waarin wijnen worden vergist en gerijpt op zowel de schillen als de stelen. Dit geeft Qvevri wijnen een dimensie van smaak en aroma die niet in andere wijnen te vinden is.
Gurashvili's Kisi Qvevri is een typisch Georgische sinaasappelwijn met prachtige aroma's van gedroogd fruit, vijgen, houttonen en een lichte oxidatie. In de mond komt het gedroogde fruit terug, gevolgd door een fijne zuurgraad, lichte tannines, een volle body en een lange afdronk.
De wijn moet worden gedecanteerd en een half uur in de karaf blijven staan, omdat hij zich door de lucht aanzienlijk kan openen. Hij past heel goed bij worst, lamsfilet en vegetarische recepten uit het Midden-Oosten.
Gurashvili's Family Vineyards is een Georgisch merk dat traditioneel een beperkte reeks wijnen produceert van de lokale Mtsvane, Kisi, en Saperavi druiven. Het wijnhuis is gevestigd in Tibaani in het beroemde Kakheti wijngebied en maakt uitsluitend gebruik van handwerk. De meester-wijnmakers investeren niet alleen al hun kennis en vaardigheden, maar ook hun ziel in de productie van eersteklas wijnen. De beperkte productie en de toepassing van oude Georgische traditionele wijnbereidingsmethoden zorgen voor het unieke karakter van de Gurashvili wijnen, die worden beschermd door geografische namen.
Deze wijn wordt geproduceerd met de traditionele Qvevri methode. Een Qvevri is een typisch Georgische creatie, een groot ondergronds kleivat, waarin wijnen worden vergist en gerijpt op zowel de schillen als de stelen. Dit geeft Qvevri wijnen een dimensie van smaak en aroma die niet in andere wijnen te vinden is.
Gurashvili's Kisi Qvevri is een typisch Georgische sinaasappelwijn met prachtige aroma's van gedroogd fruit, vijgen, houttonen en een lichte oxidatie. In de mond komt het gedroogde fruit terug, gevolgd door een fijne zuurgraad, lichte tannines, een volle body en een lange afdronk.
De wijn moet worden gedecanteerd en een half uur in de karaf blijven staan, omdat hij zich door de lucht aanzienlijk kan openen. Hij past heel goed bij worst, lamsfilet en vegetarische recepten uit het Midden-Oosten.
Login and Registration Form