Louis Bouillot Perle d'Ivoire Cremant de Bourgogne Blanc de Blancs
Louis Bouillot Perle d'Ivoire Cremant de Bourgogne Blanc de Blancs
- NV
- 750ml
- Sprankelend
- 12%
- Cremant
- Chardonnay
- Louis Bouillot
- Bourgogne
- Frankrijk
- Jaargang: NV
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Sprankelend
- Alcoholgehalte: 12%
- Druivenras: Cremant
- Druiven: Chardonnay
- Wijnhuis: Louis Bouillot
- Regio: Bourgogne
- Land: Frankrijk
- Jaargang: NV
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Sprankelend
- Alcoholgehalte: 12%
- Druivenras: Cremant
- Druiven: Chardonnay
- Wijnhuis: Louis Bouillot
- Regio: Bourgogne
- Land: Frankrijk
Deze opvallende Cremant de Bourgogne heet Perle d'Ivoire of "Parel van Ivoor" als een knipoog naar het feit dat hij alleen wordt gemaakt van Chardonnay en Aligoté druiven. Het huis Louis Bouillot betrekt zijn druiven zorgvuldig uit twee verschillende gebieden in de Bourgogne die zeer verschillende omstandigheden voor de druiventeelt bieden. Een deel van de druiven komt uit de zonnige Mâconnais in het zuiden, waar het klimaat rijkere, rijpere Chardonnay-druiven oplevert, terwijl de rest uit de Yonne en Chatillonnais komt, die een knapperiger en frisser karakter hebben.
Door deze twee stijlen van Chardonany samen te voegen, is het huis in staat een perfect uitgebalanceerde Cremant de Bourgogne te produceren die frisse citrus en levendige zuren combineert met rijkere smaken van tropisch fruit. De druiven worden vergist volgens de traditionele methode die ook voor Champagnes wordt gebruikt en de wijn rijpt vervolgens 18 maanden in de fles op de droesem. Deze langere rijpingsperiode zorgt voor een zachtere, romige textuur en hints van vers gebak en noten.
Het rijke smaakprofiel en de heldere bubbels in deze wijn maken hem tot een uitstekende optie voor feesten en aperitieven, maar het is ook een gastronomische wijn die overal bij past, van sushi, oesters, gegrilde vis tot aspergegerechten.
A Birthday to Remember with DAOU & Colomé Celebrating my mother’s birthday was made even more special thanks to two incredible wines—DAOU Cabernet Sauvignon 2021 and Colomé Auténtico Malbec 2020. The star of the evening was undoubtedly the DAOU Cabernet Sauvignon. From the first sip, it enveloped us in its rich, velvety embrace. The deep dark fruit flavors, hints of cocoa, and perfectly balanced oak made every glass feel like a true indulgence. It was bold yet elegant, a wine that effortlessly brought warmth and joy to our gathering. Seeing my mother savor each sip with a smile made it all the more memorable. The Colomé Auténtico Malbec also delivered beautifully, with its pure expression of high-altitude Malbec. It was powerful, with ripe blackberries, spice, and a smooth, lingering finish—an excellent complement to the evening. These wines didn’t just enhance our meal; they became part of the celebration, elevating every toast and conversation. A heartfelt thank you to DAOU and Colomé for making this special occasion truly unforgettable!