Het historische familiebedrijf Talenti ligt ten zuiden van Montalcino bij het charmante middeleeuwse dorpje San Angrelo in Colle. Ricardo Talenti heeft onlangs de leiding van het landgoed overgenomen van zijn grootvader, Pierluigi, en is erin geslaagd om traditie en erfgoed naadloos te combineren met moderne technieken en technologieën. Vandaag de dag heeft hij ongeveer 21 hectare wijngaarden, waarvan 16 hectare is beplant met Sangiovese.
Ricardo's Brunello wordt gemaakt van vijf van de oudere Sangiovese wijngaarden van het landgoed, die in 1981 werden geplant en intens smakend en geconcentreerd fruit produceren. Sommige van de sites liggen op 400 meter boven de zeespiegel, die helpt om frisheid en elegantie toe te voegen aan de totale cuvee. Na de vinificatie rijpt de jonge wijn ten minste 24 maanden in een combinatie van 500 liter Franse eiken vaten en 15-25 hectoliter Slavische eiken vaten.
points to my customer account, as an apology for inconvenience, has been added. Due to IT issues.