Kelder tot 6 jaar.
Decanteertijd: Een uur.
Diep, intens karmozijnrood van kleur, de bewuste neus draagt elegante hints van chocolade, vanille, donker gebrande koffie onder de deskundig gemengde druivensoorten. Verse, levendige kruiden en cassis, zoethout en minerale tonen dragen bij aan het verrukkelijke, levendige aroma dat de intensiteit van de aroma's alleen maar versterkt. Aroma's van rijpe bessen breiden zich uit tot een vol mondgevoel dat een geconcentreerd gehemelte biedt met een intense kern van rijpe rode en zwarte bessen. Aroma's van tabaksbladeren en zwarte kersen kruisen elkaar langs het strak verweven gehemelte, met uitbreidende, doordringende expressies die langs een lange, zuivere lijn naar voren blijven komen. De wijn is goed ondersteund en draagt een nauwkeurige, deskundig gemaakte structuur die belooft te groeien met intensiteit, terwijl hij zijn toegankelijkheid behoudt. Dit oogstjaar profiteerde van een perfect groeiseizoen, en het rijpe fruit is ideaal gecultiveerd tot een deskundig gemaakte wijn. Een fijne, schone, slepende afdronk wordt gedragen door rijpe, poederachtige tannines ondersteunen deze krachtige wijn waarvan de zijdezachte zuurgraad doorloopt tot het einde.
Bekend als een van Nieuw-Zeeland’s top topwijnen met een uitzonderlijke waarde, is de 2013 TeMata Awatea een wijn die een van die bekende en geliefde selecties is die van de plank vliegt. En met reden. 15 maanden gerijpt in ongeveer 35% nieuwe Franse eikenhouten barriques. Deze elite Bordeaux blend werd voor het eerst gemaakt in 1982 van één enkele wijngaard en is nu het hoogtepunt van meer dan 30 percelen. Een zeer goede wijn, en een uitstekend wijnjaar, vooral voor de prijs. Past goed bij rood vlees, harde kazen en pasta.
communication en speed ol service