Malbec
Tikal Amorio Malbec 2014
Kan tot 7 jaar bewaard worden. U hoeft niet te decanteren voor het serveren.
Deze charmante Malbec zal liefhebbers van grote, gedurfde rode wijnen zeker bekoren. De naam "Amorio" of "liefdesaffaire" verwijst naar de diepe passie van het Argentijnse volk voor deze veelzijdige druivensoort. Het fruit voor deze botteling is afkomstig van twee wijngaarden in Altamira in Mendoza, waar de hoge ligging helpt om ongelooflijk geconcentreerd en smaakvol fruit te produceren.
De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst voor een maximale kwaliteit en de jonge wijn rijpt 12 maanden in een combinatie van Franse en Amerikaanse eiken vaten voordat hij wordt gebotteld. De neus wordt gekenmerkt door tonen van houtrook, rijpe bessen, pruimen en kersen, terwijl het gehemelte stevige maar soepele tannines biedt, een royale volle body en een elegante structuur die goed zal reageren op verdere rijping in de kelder. Een geweldige match met typisch Argentijnse gerechten zoals een stevige steak, gegrilde chorizoworstjes, spareribs, of gewoon een royale schotel vleeswaren.
Tikal is een natuurlijk wijnhuis in Mendoza's hooggelegen Uco Valley, opgericht door Ernesto Catena, een vierde generatie wijnmaker wiens voorouders vanuit Italië naar Argentinië emigreerden en hun liefde voor de wijnstok meenamen. Geïnspireerd door de manier waarop de Inca's en de Maya's hun steden ontwierpen om vanuit de lucht gezien te worden en door hun goden genoten te worden, hebben Ernesto en zijn team hun wijnmakerij ontworpen om de natuur te eren. Het landgoed is zowel biologisch als biodynamisch gecertificeerd, en gebruikt zelfs schapen om het onkruid tussen de wijnstokken te verwijderen.
Deze charmante Malbec zal liefhebbers van grote, gedurfde rode wijnen zeker bekoren. De naam "Amorio" of "liefdesaffaire" verwijst naar de diepe passie van het Argentijnse volk voor deze veelzijdige druivensoort. Het fruit voor deze botteling is afkomstig van twee wijngaarden in Altamira in Mendoza, waar de hoge ligging helpt om ongelooflijk geconcentreerd en smaakvol fruit te produceren.
De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst voor een maximale kwaliteit en de jonge wijn rijpt 12 maanden in een combinatie van Franse en Amerikaanse eiken vaten voordat hij wordt gebotteld. De neus wordt gekenmerkt door tonen van houtrook, rijpe bessen, pruimen en kersen, terwijl het gehemelte stevige maar soepele tannines biedt, een royale volle body en een elegante structuur die goed zal reageren op verdere rijping in de kelder. Een geweldige match met typisch Argentijnse gerechten zoals een stevige steak, gegrilde chorizoworstjes, spareribs, of gewoon een royale schotel vleeswaren.
Tikal is een natuurlijk wijnhuis in Mendoza's hooggelegen Uco Valley, opgericht door Ernesto Catena, een vierde generatie wijnmaker wiens voorouders vanuit Italië naar Argentinië emigreerden en hun liefde voor de wijnstok meenamen. Geïnspireerd door de manier waarop de Inca's en de Maya's hun steden ontwierpen om vanuit de lucht gezien te worden en door hun goden genoten te worden, hebben Ernesto en zijn team hun wijnmakerij ontworpen om de natuur te eren. Het landgoed is zowel biologisch als biodynamisch gecertificeerd, en gebruikt zelfs schapen om het onkruid tussen de wijnstokken te verwijderen.
Login and Registration Form