Wijnen van de Amisfield
Geschiedenis
Amisfield werd opgericht in 1988 en is gevestigd in Central Otago, Nieuw-Zeeland, waar het bedrijf gespecialiseerd is in Pinot Noir en aromatische witte wijnen. Deze wijnen worden gemaakt met druiven die in de schaduw van de Pisa bergketen in het Cromwell Basin worden verbouwd. De 200 hectare is een van de grootste domeinen in het gebied.
De wijnmakers van Amisfield geloven in minimale wijnbouwinterventie, wat hen uiteindelijk wijnen van de hoogste kwaliteit oplevert met de raszuiverheid die deze methode met zich meebrengt. In combinatie met een zeer strikt opbrengstbeheer biedt het fruit van topkwaliteit geconcentreerde smaken die zich ontwikkelen tot complexe, zeer interessante wijnen.
Amisfied beschikt ook over een ultramoderne wijnmakerij die de principes van minimale interventie in het hele productieproces toepast. De belangrijkste druiven zijn Pinot Noir (meer dan 60% van de wijnstokken) en Riesling, Sauvignon Blanc en Pinot Gris vormen de rest.
Locatie
AMISFIELDPISA WINERY & VINEYARD
1133 Luggate-Cromwell Rd,Mt Pisa 9383, role="trigger">
Interesting Facts
Amisfield gelooft in duurzame productiemethoden die een minimaal effect hebben op het milieu. Ze hebben een productiefaciliteit gebouwd met enkele zeer innovatieve manieren om dingen op een duurzame manier te doen, zoals hun unieke waterzuiveringssysteem dat het afvalwater van de wijnmakerij filtert, dat vervolgens wordt gebruikt om de wijnstokken te irrigeren. Enkele van de belangrijkste gebieden van innovatieve duurzame praktijken zijn:- De introductie van planten in de wijngaarden die de juiste soorten insecten aantrekken die zich voeden met de voor de wijnstok schadelijke insecten - dit betekent dat het gebruik van pesticiden niet nodig is.- Parelhoenders zijn goed ingeburgerd in de wijngaard - zij houden engerlingen en gras onder controle.- De waterwegen worden vrijgehouden door de introductie van forel en zalm die goed gedijen.
communication en speed ol service