Wijnen van de Anima Negra

Anima Negra
  • Jaar: 1994
  • Plaats: ES, Mallorca

Geschiedenis

Ànima Negra werd in 1994 opgericht op het prachtige eiland Mallorca door twee vrienden en autodidactische wijnmakers, Pere Ignasi Obrador en Miquelàngel Cerdà. Het eerste wijnjaar van het duo bestond uit slechts twee vaten Callet-druiven die zij maakten in enkele ongebruikte melktanks op het melkveebedrijf van Pere's familie.

De wijnmakers van Amisfield geloven in minimale wijnbouwinterventie, wat hen uiteindelijk wijnen van de hoogste kwaliteit oplevert met de raszuiverheid die deze methode met zich meebrengt. In combinatie met een zeer strikt opbrengstbeheer biedt het fruit van topkwaliteit geconcentreerde smaken die zich ontwikkelen tot complexe, zeer interessante wijnen.

Locatie

Ànima Negra Tercera Volta, 18

07200 Felanitx - Mallorca

Eigendom

Privé-eigendom

Interesting Facts

Het wijnhuis wordt beschouwd als een van de beste natuurlijke wijnproducenten van Spanje dankzij hun inzet voor biodynamische praktijken, droge landbouw in de wijngaarden en het gebruik van wilde gisten voor de gisting. Hun vlaggenschipwijn is AN, die voornamelijk bestaat uit de inheemse Callet-variëteit en ook wat Mantonegre en Fogoneu. De druiven worden met de hand geoogst van oude wijnstokken in de subregio Son Negre, waar de intense zomerzon zorgt voor perfect rijp fruit met een grote concentratie.

Geen producten gevonden voor deze selectie.