Californische rode mengsels
Sommige van de beste wijnen van Californië zijn blends van zwarte druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot en Cabernet Franc. Deze klassieke combinatie is geïnspireerd op de rode blends van Bordeaux, waar andere druiven worden toegevoegd aan de dominante Cabernet Sauvignon en Merlot om een meer complexe en gepolijste wijn te creëren. Een andere populaire Californische rode blend combineert Syrah, Grenache en Mourvedre, geïnspireerd op de populaire blend uit de Franse Rhônevallei.
Belangrijkste regio's voor Californische rode blends
Napa Valley is de beroemdste bron van Californische rode blends van topkwaliteit dankzij de warme en droge zomerdagen en de enorme verscheidenheid aan microklimaten en bodemtypes. De regio wordt doorgaans verdeeld in de valleibodem, die warmer is en rijkere, rijpere rode blends produceert, en de hellingen, waar koelere omstandigheden zorgen voor elegantere en verfijndere rode wijnen. Bekende Napa subregio's voor Californische rode blends zijn Rutherford, Stags Leap District, St Helena en Oakville. Sonoma County, Carneros en Paso Robles zijn ook belangrijke regio's voor zowel Bordeaux-stijl als Rhône-stijl rode blends.
Food Pairings voor Californische rode blends
De beste Californische rode blends zijn meestal vol van smaak met weelderig donker fruit en hoge tannines, zodat ze bijzonder goed passen bij stevige rode vleesgerechten. Goede opties zijn rijke stoofschotels van rundvlees, een ribeye steak, wild of lasagne.
Very good service, fast and reliable.