Moldavische wijnen
Moldavië heeft meer wijngaarden per persoon dan enig ander land ter wereld en heeft een trots wijnbouwerfgoed dat duizenden jaren teruggaat. Tijdens de Sovjettijd kwam elke tweede fles wijn die in de USSR werd geconsumeerd uit Moldavië. Hoewel Rusland nog steeds een belangrijke markt is voor Moldavische wijnen, ontdekt de rest van de wereld nu de fantastische kwaliteit en waarde van de Moldavische wijnen die deze kleine maar machtige wijnnatie te bieden heeft.
Belangrijkste Moldavische wijngebieden
Het door land ingesloten Moldavië is een land van zacht glooiende heuvels die ideaal zijn voor wijnbouw met warme zomers en matige regenval. Er zijn vier belangrijke Moldavische wijngebieden die in het zuiden en midden van het land liggen en ongeveer op dezelfde breedtegraad liggen als Bordeaux. Codru in het centrum heeft het grootste aantal wijngaarden en is het meest bekend om zijn verfrissende witte wijnen dankzij het koelere klimaat. Stefan Voda in het zuidoosten en de Valul lui Traian in het zuidwesten zijn warmer en staan beter bekend om hun fijne rode wijnen.
Moldavische druivenrassen
De Moldavische wijngaarden hebben Bordeaux-variëteiten als Cabernet Sauvignon en Merlot omarmd, evenals Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Grigio. Er zijn ook interessante wijnen gemaakt van oude inheemse rassen zoals de Feteasca Neagra, Feteasca Regala en Babeasca Neagra, wat zich laat vertalen als "Black Maiden", "Royal Maiden" en "Grandmother's Black". Moldavische wijnen omvatten alle verschillende stijlen en passen bij verschillende keukens, waaronder typische lokale gerechten zoals gehaktballen, gebarbecuede kebab en stoofschotels. Bekijk onze selectie en koop Moldavische wijnen online om hun superieure kwaliteit te waarderen.
Ok!