Andere rode wijn
Barbale Danakharuli Tavkveri 2020
Drink hem nu of bewaar hem tot 5 jaar. Decanteren is niet nodig.
Gelegen in het dorp Bolnisi, in de Kartli regio, niet ver van de grens met Azerbeidzjan, is Barbale een van de meest veelbelovende en interessante wijnhuizen in de opkomende Georgische wijnscene. Het wijnhuis is opgericht in 2016 en wordt nu geleid door de oenoloog Berdia Berishvili. Hier worden traditionele Georgische en Europese stijl wijnen geproduceerd van inheemse druiven van biologisch geteelde wijnstokken in de historische wijngebieden Kartli en Kakheti.
Deze droge rode wijn is een blend van twee inheemse druiven, de vrij zeldzame en inktkleurige Danakharuli en de veel populairdere en lichte Tavkveri. De wijn verblijft 8 maanden in Qvevri kruiken volgens traditionele Georgische wijnbereidingstechnieken. De druiven komen uit het Shida Kartli subgebied.
Barbale Danakharuli Tavkveri heeft een medium robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus versterkt de wijn een levendig palet van rozen, rode pruimen, zwarte kersen, bramen, bosbessen en delicate kruidige tonen. In de mond heeft hij een relatief lichte body met een gemiddelde zuurgraad, fluweelzachte tannines en een goed evenwicht. De afdronk is elegant en geeft hints van zoethout.
De wijn past goed bij gevogelte en vooral parelhoen, gegrilde groenten en kazen van gemiddelde leeftijd.
Gelegen in het dorp Bolnisi, in de Kartli regio, niet ver van de grens met Azerbeidzjan, is Barbale een van de meest veelbelovende en interessante wijnhuizen in de opkomende Georgische wijnscene. Het wijnhuis is opgericht in 2016 en wordt nu geleid door de oenoloog Berdia Berishvili. Hier worden traditionele Georgische en Europese stijl wijnen geproduceerd van inheemse druiven van biologisch geteelde wijnstokken in de historische wijngebieden Kartli en Kakheti.
Deze droge rode wijn is een blend van twee inheemse druiven, de vrij zeldzame en inktkleurige Danakharuli en de veel populairdere en lichte Tavkveri. De wijn verblijft 8 maanden in Qvevri kruiken volgens traditionele Georgische wijnbereidingstechnieken. De druiven komen uit het Shida Kartli subgebied.
Barbale Danakharuli Tavkveri heeft een medium robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus versterkt de wijn een levendig palet van rozen, rode pruimen, zwarte kersen, bramen, bosbessen en delicate kruidige tonen. In de mond heeft hij een relatief lichte body met een gemiddelde zuurgraad, fluweelzachte tannines en een goed evenwicht. De afdronk is elegant en geeft hints van zoethout.
De wijn past goed bij gevogelte en vooral parelhoen, gegrilde groenten en kazen van gemiddelde leeftijd.
Login and Registration Form