Chateau Dassault Saint Emilion Grand Cru 2019
Chateau Dassault Saint Emilion Grand Cru 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 15%
- Bordeaux rode blends
- Cabernet Sauvignon,
- Cabernet Franc,
- Merlot
- Chateau Dassault
- Bordeaux
- Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Merlot - Wijnhuis: Chateau Dassault
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Merlot - Wijnhuis: Chateau Dassault
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
Gesticht in het midden van de 19e eeuw door de familie Fourcaud, die ook verantwoordelijk is voor het opzetten van het nu wereldberoemde Chateau Cheval Blanc, stond Chateau Dassault bekend als Chateau Couperie tot 1955, toen het landgoed werd overgenomen door de visionaire Marcel Dassault. Dassault veranderde het lot van het landgoed door het hele landgoed te renoveren en moderne wijnbouwtechnieken te introduceren. Zijn invloed was zo groot dat Chateau Dassault in 1969 werd gepromoveerd tot Grand Cru status.
Het landgoed is vandaag de dag nog steeds eigendom van dezelfde familie en heeft 24 hectare topwijngaarden in Saint Emilion, geplant op zandige kalksteenbodems van topkwaliteit. Het domein is beplant met 75% Merlot, de kenmerkende druif van Saint Emilion, en 20% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon. Dit is hun Grand Vin, die wordt gevinifieerd in grote betonnen vaten en vervolgens gerijpt in voornamelijk nieuwe Franse eiken vaten voor ongeveer 14 tot 18 maanden, afhankelijk van de kenmerken van elk oogstjaar.
Het resultaat is een opvallend elegante en verfijnde Saint Emilion met pittige pruimen, cassis, bramen en kruiden. In de mond zijn er stevige tannines, een royale volle body en een zijdezachte textuur die zo typisch is voor de Merlot dominante Bordeaux wijnen. Hoewel deze wijn nu kan worden gedronken bij stevige rode vleesgerechten, heeft hij nog een lange toekomst voor zich en kan hij nog minstens anderhalf decennium in de kelder worden bewaard.
Great as always!