Mousserende Wijn
Quartz Reef Methode Traditionnelle Brut
Drink hem nu. Serveer hem gekoeld op 6/8 °C.
Het Quartz Reef wijnhuis, opgericht in 1996, ligt in Cromwell en ontleent zijn naam aan het grootste kwartsveld in Nieuw-Zeeland, gelegen onder de 30 hectare wijngaarden. Het wijnhuis, geleid door Rudi Bauer, Trevor Scott en John Perriam, bewerkt zijn wijngaarden volgens de regels van de biodynamische landbouw en produceert wijnen die zeer expressief zijn voor hun eigen terroir en gekenmerkt worden door unieke olfactorische geuren.
De wijn wordt geproduceerd met een blend van 62% Pinot Noir en 38% Chardonnay. De druiven zijn handmatig geoogst van de in 1998 aangeplante wijngaard in de subregio Bendigo op een hoogte van ongeveer 217-264 meter. De wijn rijpt vervolgens 24 maanden op de droesem.
In het glas heeft de wijn een strogele kleur en een fijn en persistent perlage. In de neus herinnert de fruitige component aan groene appel en citrusvruchten, vooral limoen, gevolgd door hints van brioche, brood en minerale nuances. In de mond is hij geconcentreerd en elegant. Hij biedt een levendig en fris evenwicht, intens en lang, zowel in de neus als in de mond. Ideaal als aperitief, in combinatie met visvoorgerechten of fingerfood.
Het Quartz Reef wijnhuis, opgericht in 1996, ligt in Cromwell en ontleent zijn naam aan het grootste kwartsveld in Nieuw-Zeeland, gelegen onder de 30 hectare wijngaarden. Het wijnhuis, geleid door Rudi Bauer, Trevor Scott en John Perriam, bewerkt zijn wijngaarden volgens de regels van de biodynamische landbouw en produceert wijnen die zeer expressief zijn voor hun eigen terroir en gekenmerkt worden door unieke olfactorische geuren.
De wijn wordt geproduceerd met een blend van 62% Pinot Noir en 38% Chardonnay. De druiven zijn handmatig geoogst van de in 1998 aangeplante wijngaard in de subregio Bendigo op een hoogte van ongeveer 217-264 meter. De wijn rijpt vervolgens 24 maanden op de droesem.
In het glas heeft de wijn een strogele kleur en een fijn en persistent perlage. In de neus herinnert de fruitige component aan groene appel en citrusvruchten, vooral limoen, gevolgd door hints van brioche, brood en minerale nuances. In de mond is hij geconcentreerd en elegant. Hij biedt een levendig en fris evenwicht, intens en lang, zowel in de neus als in de mond. Ideaal als aperitief, in combinatie met visvoorgerechten of fingerfood.
Login and Registration Form