Vina von Siebenthal Montelig 2014
Vina von Siebenthal Montelig 2014
- 2014
- 750ml
- Rode
- 14.5%
- Bordeaux rode blends
- Cabernet Sauvignon,
- Petit Verdot,
- Carmenère
- Vina von Siebenthal
- Aconcagua Valley
- Chili
- Jaargang: 2014
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Petit Verdot
Carmenère - Wijnhuis: Vina von Siebenthal
- Regio: Aconcagua Valley
- Land: Chili
- Jaargang: 2014
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Petit Verdot
Carmenère - Wijnhuis: Vina von Siebenthal
- Regio: Aconcagua Valley
- Land: Chili
Vina von Siebenthal in de Aconcagua Vallei in Chili werd opgericht door de Zwitserse advocaat Mauro von Siebenthal. Mauro bezocht het gebied in de jaren 1990 en besefte onmiddellijk dat deze plek hem kon helpen zijn droom te verwezenlijken om zijn eigen wijnen te maken. Hij verhuisde permanent naar Chili in 2009 en stortte zich op de aanplant van wijngaarden op zijn nieuwe landgoed en de renovatie van het elegante koloniale landhuis dat het hoofdkantoor van de wijnmakerij is.
Mauro's vlaggenschip wijn is de Montelig, een single vineyard botteling gemaakt van wijnstokken geplant in 1998. De wijn is genoemd naar het Spaanse woord voor berg, "monte", als verwijzing naar het Andesgebergte en "llg", het pre-Incaanse woord voor licht. Het is een krachtige, robuuste mix van Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Carmenere die goed gedijen in de lange hete zomers en koelere nachten dankzij de verkoelende bries uit het nabijgelegen Andesgebergte.
Verleidelijke tonen van bosbessen, cassis, zwarte pruimen en donkere kersen bepalen de neus, terwijl in de mond hints van gedroogde kruiden, gebakken aarde en geroosterde specerijen te vinden zijn door de 25 maanden rijping in eikenhouten vaten. De afdronk is sterk met hints van vanille, kaneel en kruidnagel en een zachte zuurgraad die uitnodigt tot nog een slok. Geniet nu met stevige rode vleesgerechten of bewaar in de kelder voor nog ongeveer tien jaar.
Great as always!