Wijnen van de Podere Forte
Geschiedenis
Podere Forte is een pionier als het gaat om wijnbouw. Zich vestigen in Val d'Orcia, een gebied in het zuiden van Toscane dat niet bijzonder bekend staat om zijn wijnproductie, was een natuurlijke keuze voor Pasquale Forte, die op het eerste gezicht verliefd werd op het land.
De smaken van de wijnen zijn gebaseerd op de diepte en complexiteit van het 50 miljoen jaar oude land, en geven elk glas een voorproefje van de geschiedenis. Een sterke visie in combinatie met ruwe middelen hebben de Podere Forte-wijngaard naar internationale faam gestuwd, met prachtige wijnjaren, vooral als het gaat om de Sangioveses.
Zoals Pasquale Forte zelf beschrijft: “We bewerken de velden net zoals ze 2000 jaar geleden deden, maar in de kelder lopen we 200 honderd jaar vooruit.” Deze delicate en doelbewuste benadering van de biodynamiek van de landbouw en de teelt resulteert in wijnen van hoge kwaliteit die het terroir inkapselen.
Locatie
Petrucci 13
53023 Castiglione d'Orcia
Siena, Italië
Eigenaarschap
Eigenaar: Pasquale Forte (Wijnmaker: Cristian Cattaneo)
Interesting Facts
Voor Pasquale Forte, de eigenaar van Podere Forte, draait het allemaal om het land. Hij beschikt over een diepgaande kennis van de historische en biodynamische landbouwpraktijken, met betrekking tot de geschiedenis van het grondgebied, en hun effecten op het wijnbereidingsproces. Podere Forte heeft zelfs een ICEA-certificaat van biologische conformiteit, waarmee de biologische praktijken van het wijnhuis worden erkend.
Om ervoor te zorgen dat elke druif tijdens het oogstproces intact blijft, wordt elke opbrengst handmatig in geventileerde dozen geplukt door een groep van twintig plukkers. Er is ook een zwaartekrachtkelder met 5 verdiepingen om de behandeling te beperken en verlies van aroma en geur te voorkomen. Deze zorgvuldigheid is van begin tot eind aanwezig, maar de kwaliteit van de wijnen is onmiskenbaar.
Login and Registration Form