Wat zijn de duurzaamheidsuitdagingen bij het verbouwen van Pinot Noir?

De teelt van pinot noir brengt veel uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van waterbeheer, rekening houdend met het feit dat de druif gevoelig is voor zowel droogte als overmatig vocht. Duurzaam ongediertebeheer is ook belangrijk om de kwetsbare Pinot Noir-wijnstokken te beschermen tegen ziekten en zonder giftige stoffen te gebruiken. Bovendien is aanpassing aan de klimaatverandering nogal problematisch, aangezien de veranderende weerpatronen en hogere temperaturen een herziening van de wijnbouwpraktijken, de keuze van de locatie en zelfs de keuze van de kloon van Pinot Noir kunnen vereisen om de kwaliteit te garanderen en de impact op het milieu te minimaliseren. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, kiezen wijnmakers steeds vaker voor biologische, biodynamische en duurzame praktijken in hun poging om Pinot Noir van hoge kwaliteit te maken met een kleinere ecologische voetafdruk.