Wat is het verschil tussen Georgische wijn en Europese wijn?

Georgische wijn is uniek Europees vanwege zijn uitzonderlijke geschiedenis en de verbazingwekkende methode van wijnbereidingskunst die het beheerst. Traditionele manieren, zoals qvevri fermentatie-waarbij druiven fermenteren in grote kleivaten die onder de grond zijn begraven-zijn de belangrijkste kenmerken van Georgische wijn, die kan bogen op de methode en technieken die generaties geleden al bestonden en die de smaak en textuur leveren die nodig zijn om de wijn van anderen te onderscheiden. Maar Georgië heeft op zijn beurt een bonte verzameling van inheemse druivensoorten die de rest van de wereld niet kan evenaren, wat bijdraagt aan zijn ongeëvenaarde smaak. Daarentegen biedt Europese wijn een breed scala aan stijlen die worden beïnvloed door de verschillende weersomstandigheden, bodems en technieken in verschillende regio's. Terwijl de wijnen uit de EU en Georgië van uitzonderlijke kwaliteit zijn, hebben Georgische wijnen vaak een rustiek smaakprofiel dat het resultaat is van klassieke productiemethoden en autochtone druivenrassen.