Achaval Ferrer Cabernet Sauvignon 2019
Achaval Ferrer Cabernet Sauvignon 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 14.7%
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet Sauvignon
- Achaval Ferrer
- Mendoza
- Argentinië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.7%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Achaval Ferrer
- Regio: Mendoza
- Land: Argentinië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.7%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Achaval Ferrer
- Regio: Mendoza
- Land: Argentinië
Het Achaval Ferrer wijnhuis werd opgericht in 1998 in de Lujan de Cuyo regio in Mendoza door zes vrienden met een passie voor wijn. De technische leiding is in handen van de Italiaanse wijnmaker Roberto Cipresso, die gespecialiseerd is in kleine producties en kwaliteitswijnen, en het bedrijf heeft geleid tot een briljante interpretatie van het terroir van de wijngaarden. In feite wordt Achaval Ferrer, ondanks zijn jonge bestaan, al beschouwd als een van de beste wijnhuizen ter wereld.
Net als alle andere Achaval Ferrer wijnen is deze Cabernet Sauvignon representatief voor de precieze bedrijfsfilosofie, die in de wijngaard is gebaseerd op hoge duurzaamheid, en in de kelder op minimale interventie, zonder filtratie, correcties of toevoeging van gisten. De wijn wordt geproduceerd in beperkte hoeveelheden, met druiven van twee wijngaarden: een vrij oude, geplant in 1928 in de Medrano regio, en de andere in de Alto Agrelo regio, met planten van iets meer dan 15 jaar oud. De wijn rijpt tien maanden in nieuwe Franse eikenhouten barriques.
De wijn is jong, levendig en intens met verleidelijke geuren van rijp zwart fruit, mineralen, kruidige specerijen en subtiele hints van eikenhout. In de mond heeft hij een gemiddelde dichtheid en fluwelen tannines, met een sappige finale persistentie van kruiden en zwart fruit. Heerlijk bij gebraden lamsvlees, barbecue en rood vlees gerechten in het algemeen.
all good