Champagne Nicolas Maillart Jolivettes Grand Cru 2018
Champagne Nicolas Maillart Jolivettes Grand Cru 2018
- 2018
- 750ml
- Sprankelend
- 12.5%
- Champagne
- Pinot Noir
- Champagne Nicolas Maillart
- Champagne
- Frankrijk
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Sprankelend
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Champagne
- Druiven: Pinot Noir
- Wijnhuis: Champagne Nicolas Maillart
- Regio: Champagne
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Sprankelend
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Champagne
- Druiven: Pinot Noir
- Wijnhuis: Champagne Nicolas Maillart
- Regio: Champagne
- Land: Frankrijk
De familie Maillart heeft een nobele geschiedenis van druiventeelt die minstens teruggaat tot de jaren 1500. Nicolas Maillart is de negende generatie die in het familiebedrijf stapt. Hij nam de leiding over in 2003, nadat hij zijn studies ingenieur en enoloog had afgerond. Vandaag de dag heeft hij een verdiende reputatie voor uitzonderlijke Grower Champagnes uit de 16 hectare Premier Cru en Grand Cru wijngaarden van de familie in de Montagne de Reims.
Deze meesterlijke Grand Cru begint zijn leven in de 0,6 hectare grote Jolivettes wijngaard in de stad Bouzy, die een reputatie heeft voor het maken van enkele van Champagne's beste Pinot Noir. Nicolas bewerkt deze enkele wijngaard biologisch en biodynamisch om hem de beste kwaliteit grondstoffen te geven om mee te werken in de wijnmakerij. De most wordt vergist met wilde gisten in kleine eikenhouten vaten en blijft 8 maanden op de droesem liggen. Daarna wordt hij overgeheveld naar de fles en rijpt hij nog eens drie jaar op de wijnmoer voordat hij wordt gedegorgeerd.
Krachtig en gericht op het terroir, heeft deze prachtige Grand Cru de duidelijke kenmerken van Jolivettes' uitstekende krijtbodems in de scherpe zuurgraad, zuiverheid en strepen van mineraliteit die zorgvuldig in evenwicht worden gehouden door rijpe rode fruittonen. Dit is een Champagne die zich het komende decennium prachtig zal ontwikkelen en die ook ideaal is om nu van te genieten naast rijpe kazen, verse zeevruchten en hartiger gerechten zoals risotto met zwarte truffel.
communication en speed ol service