Gesticht door zeven lokale wijnbouwersfamilies in 1933 om hun middelen te bundelen en kwaliteitswijnen te maken, heeft Cantina Valpolicella Negrar een sleutelrol gespeeld in de moderne wijnbouwgeschiedenis van de regio. De allereerste Amarone werd gebotteld op het wijnhuis in 1939, toen keldermeester Adelino Lucchesi per ongeluk een partij zoete Recioto wijn overgiste, en zo ontstond wat nu de beroemdste wijn van de regio is.
De Cantina heeft vandaag de dag meer dan 200 leden en staat bekend om zijn toonaangevende Amarone en Recioto wijnen, gemaakt met behulp van traditionele technieken en de nieuwste wijnbouwtechnologie en knowhow. Hun klassieke Recioto is een verleidelijk zoete dessertwijn gemaakt van typische lokale druivensoorten die worden verbouwd op terrasvormige wijngaarden in de Negrar heuvels. Het fruit wordt met de hand geoogst en tot 120 dagen op matten gedroogd voordat het wordt gevinifieerd en gerijpt in eikenhouten vaten.
Perfect