Pinot Noir
Movia Modri Pinot Noir 2016
Maximaal 5 jaar bewaren. Niet decanteren voor het serveren.
Gesticht in 1700, is het Movia landgoed sinds 1820 eigendom van de Kristančič familie en bestaat uit 18 hectare wijngaarden die deels aan de andere kant van de grens in Italië liggen. Het wijnhuis bevindt zich in de regio Goriška Brda in het westen van Slovenië, dat gezegend is met een zwoel mediterraan klimaat met hete, droge zomers, gekoeld door zeewind, en zachte winters. Deze omstandigheden zijn ideaal voor premium wijnbouw en de familie produceert heerlijke wijnen van zowel lokale als internationale druivensoorten.
Deze Pinot Noir is een van Movia's paradepaardjes en wordt gemaakt van 30 jaar oude wijnstokken die biologisch worden verbouwd, laat worden geoogst en met de hand worden geplukt om optimale rijpheid en kwaliteit te garanderen. De most wordt vervolgens vergist met wilde gisten en tot 4 weken gemacereerd om de volledige expressie van deze nobele druivensoort vast te leggen. De jonge wijn rijpt vervolgens op de droesem in eiken vaten tot hij klaar is om gebotteld te worden.
Het resultaat is een elegante en verfijnde Pinot Noir met veel rode bessen en bosvruchten, gekruid met hints van leer en gedroogde kruiden. De zachte tannines en rijke textuur maken dit een zeer gemakkelijke wijn die ideaal is om te drinken bij pastagerechten op basis van tomaten, wild of rood vlees.
Gesticht in 1700, is het Movia landgoed sinds 1820 eigendom van de Kristančič familie en bestaat uit 18 hectare wijngaarden die deels aan de andere kant van de grens in Italië liggen. Het wijnhuis bevindt zich in de regio Goriška Brda in het westen van Slovenië, dat gezegend is met een zwoel mediterraan klimaat met hete, droge zomers, gekoeld door zeewind, en zachte winters. Deze omstandigheden zijn ideaal voor premium wijnbouw en de familie produceert heerlijke wijnen van zowel lokale als internationale druivensoorten.
Deze Pinot Noir is een van Movia's paradepaardjes en wordt gemaakt van 30 jaar oude wijnstokken die biologisch worden verbouwd, laat worden geoogst en met de hand worden geplukt om optimale rijpheid en kwaliteit te garanderen. De most wordt vervolgens vergist met wilde gisten en tot 4 weken gemacereerd om de volledige expressie van deze nobele druivensoort vast te leggen. De jonge wijn rijpt vervolgens op de droesem in eiken vaten tot hij klaar is om gebotteld te worden.
Het resultaat is een elegante en verfijnde Pinot Noir met veel rode bessen en bosvruchten, gekruid met hints van leer en gedroogde kruiden. De zachte tannines en rijke textuur maken dit een zeer gemakkelijke wijn die ideaal is om te drinken bij pastagerechten op basis van tomaten, wild of rood vlees.
Login and Registration Form