Chateau Gloria 2018
Chateau Gloria 2018
- 2018
- 750ml
- Rode
- 13.5%
- Bordeaux rode blends
- 65% Cabernet Suavignon,
- 25% Merlot,
- 5% Cabernet Franc,
- 5% Petit Verdot
- Chateau Gloria
- Bordeaux
- Frankrijk
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 65% Cabernet Suavignon
25% Merlot
5% Cabernet Franc
5% Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Gloria
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 65% Cabernet Suavignon
25% Merlot
5% Cabernet Franc
5% Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Gloria
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
Chateau Gloria is een opkomend Bordeaux-domein dat een toegewijde aanhang heeft verworven voor zijn toegankelijke en toch leeftijdswaardige wijnen. Ondanks zijn niet-geclassificeerde status kan dit St-Julien domein zich gemakkelijk meten met meer prestigieuze chateaux dankzij de visie en vooruitziende blik van Henri Martin die het landgoed overnam in 1942. Henri kocht veelbelovende wijngaarden op van gerenommeerde wijnhuizen als Talbot, Lagrange en Léoville-Barton, en tegen het midden van de jaren 1960 had hij zo'n 50 hectare verspreid over de appellation.
Het landgoed wordt tegenwoordig gerund door Henri's schoonzoon Jean-Louis Triaud, die ook de leiding heeft over de andere landgoederen van de familie, waaronder het Grand Cru Chateau St. Pierre. Hun Grand Vin bestaat voornamelijk uit Cabernet Sauvignon samen met een kleiner aandeel Merlot en een druppel Cabernet Franc en Petit Verdot. De jonge wijn wordt gerijpt in 40% nieuwe Franse eiken vaten gedurende 14 maanden voorafgaand aan de botteling.
Chateau Gloria neigt naar een lichtere, meer elegante expressie van St-Julien dan sommige van zijn buren, hoewel het nog steeds een weelderige kern van donker fruit heeft en het best bewaard kan worden in de kelder gedurende enkele jaren na de oogst. In de neus zijn er weelderige tonen van cassis, bramen en donkere kersen die in de mond in toom worden gehouden door een zachte zuurgraad, stevige tannines en een goed ontwikkelde structuur.
communication en speed ol service