Deze sensationele Amarone is gemaakt van druiven die voornamelijk groeien in de Pojega wijngaard van de familie Rizzardi. Hier hebben de volwassen wijnstokken een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en staan ze aangeplant op klei- en kalkbodems die bijdragen aan de productie van intens smakende en nauwkeurige Amarone wijnen. Alle druiven voor de Villa Rizzardi Amarone worden met de hand geoogst en ondergaan een streng selectieproces in de wijngaard.
Na de oogst worden de druiven gedurende drieënhalve maand in een goed geventileerde ruimte gedroogd op de traditionele manier voor Amarone, totdat ze in rozijnen veranderen. Vervolgens worden de druiven in de loop van een maand langzaam gefermenteerd om veel smaak, kleur en tannine aan de schillen te onttrekken. De volgende stap in het wijnmaakproces is 12 maanden rijping in kleine eikenhouten vaten, gevolgd door een extra 24 maanden rust in grote vaten van 25 hl.
points to my customer account, as an apology for inconvenience, has been added. Due to IT issues.